• Stepping Stones Kottla

Bang, it just works.

By Henric Lindbo.Bang är lätt ett av Mando Diaos bästa album. De går igen tillbaka och försöker göra vad de är extra bra på, precis som 2014. Bang är ett album med mycket energi, och det funkar riktigt bra.


Mando Diao är ett rockband som startade i sverige, men de har växt till ett internationellt band som många känner till och lyssnar på.

Den Första låten i albumet, “One last fire”, är riktigt bra. Har bra lyrics. Precis som resten av albumet så har vi trummor, bas och elgitarr. Instrumenten är i bra “harmoni” och det låter väldigt bra. Det är en bra början på albumet och för mig så är den en bra låt.

He Can't Control You”, är lika bra, om inte bättre än den förra låten. Refrängen är, enligt mig, väldigt bra. Den har en bra riff och beatet passar bra till de lyrics som finns i låten. I min åsikt är det den en av de bästa låtarna i albumet.

Låten “Long Long Way” är nog den bästa låten i albumet. “Long long way” visar nog bäst hur mycket energi Mando Diao har lagt in i det här albumet, de lyrics som finns i låten passar beatet, trummorna låter väldigt bra. Det är väldigt simpelt, men det funkar väldigt bra. Solot i mitten av låten funkar väldigt bra för att bryta upp cykeln av lyrics och refräng. Väldigt bra låt.


Don’t Tell Me “är en till av de omedelbara klassikerna som det finn så många av i det här albumet, i min åsikt. Refräng-melodin är oförglömlig och lyricsen passar fint. Man vet inte vad som gör det, men den här låten funkar för nästan alla.

Den fjärde låten är en klassisk rocklåt. “I was blind”. Bra mängd skrikande, elgitarren verkar ha egna tankar och det låter suveränt, trummorna och basen spelar i takt och det låter underbart. Alla delar av den här låten är i harmoni och i min åsikt kan det vara den näst bästa låten i albumet.Bang Your Head” är en till av de bra låtarna i det här albumet. Låten är extremt catchig och med simpla lyrics så är den enkel att komma ihåg. Det finns inte mycket mer att säga än att det bara är en bra låt.

Låten “Get Free” är, precis som förra låten, väldig catchig, men verserna är i min åsikt inte lika bra, och det är mycket svårare att komma ihåg lyricsen, som ibland kan vara svåra att förstå. Generellt så tycker jag att den är bättre än “My Woman” som enligt mig är det svarta fåret i albumet. Jag gillar inte refrängen alls. I min åsikt låter “La la la” inte speciellt bra. Det funkar inte för mig.

Nästa låten i albumet är “Scream for You”. Det är långsammare i verserna och den låter delvis som en “countrylåt”. Elgitarren är som vanligt väldigt bra och trummorna lägger ut ett bra beat. Den är okej, inte den sämsta låten, men inte den bästa heller.

Den sista låten i albumet heter “Society”, och den sviker inte. Den är snabbare än många av de andra låtarna, och med lyricsen så funkar det väldigt bra. Och de verkar ha mening bakom sig, som vem som helst kan förstå. Den är definitivt inte den bästa låten i albumet, men det är ganska nära.


För att avrunda, det här albumet har väldigt många “bangers”, väldig många låtar som är riktigt bra. Mando Diao har verkligen överträffat sig själva, enligt mig. “Bang” är; i min åsikt, ett album som alla borde lyssna på, och Mando Diao borde vara ett namn som alla hushåll i Sverige känner till.


Bedömning: ★★★★☆